MEYER - Primul loc la ”Sustenabilitate”, locul doi la ”Croială” acordată de către ”Textilwirtschaft”

 

Filosofia Meyer este ”Trousers for a perfect fit”, iar misiunea noastră nu poate fi îndeplinită decât dacă oferim o atenție sporită calității. Iar când afirmăm acest lucru, nu ne referim doar la materialele pe care le folosim atunci când concepem o pereche de pantaloni, ci și la calitatea vieții consumatorilor noștri, angajaților noștri și a mediului înconjurător.

Promisiunea noastră de a oferi calitate până la ultimul detaliu nu numai că ne obligă să producem un produs de primă clasă, dar sustenabilitatea consecventă a devenit, de asemenea, o valoare ferm ancorată și o caracteristică a calității pentru noi.

Eforturile noastre se pare că nu sunt trecute cu vederea, astfel că revista comercială germană ”TextilWirtschaft” a selectat MEYER drept TOP BRAND în studiul său recent publicat ”Männerhosen 2021“. Meyer este câștigătoarea locului întâi la categoria ”Sustenabilitate” și a obținut locul doi la categoria ”Croială”. Acest rezultat extraordinar se bazează pe un sondaj reprezentativ realizat de retailer-ii germani.

Ce facem diferit și mai bine?

  1. Folosim bumbac organic, în locul bumbacului clasic

În cultivarea bumbacului organic, pesticidele chimice, îngrășămintele artificiale sunt complet evitate, iar astfel solul, apa, flora și fauna nu sunt poluate. De asemenea, în zonele de creștere, stocarea apei se face mult mai eficient, ceea ce reduce semnificativ consumul de apă.

În același timp, fibrele bumbacului organic sunt lungi, ceea ce face ca țesăturile realizate din ele să fie mai rezistente și mai durabile. Pe scurt, bumbacul organic este mai bun atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru clienții noștri.

Bumbacul organic este o alternativă de economisire a resurselor

Pe de-o parte, cultivarea organică are loc pe un strat gros de pământ, care în mod natural stochează mai bine umiditatea. Pe de altă parte, metodele convenționale de irigare duc la salinizare și eroziune a solului. Cultivarea organică protejează, de asemenea, împotriva acestui lucru prin irigarea eficientă prin picurare. În total, aceste efecte asigură reducerea consumului de apă cu 40%.

 

  1. Ne aliniem consensului global de a contracara schimbările climatice

Am înregistrat emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de activitățile companiei noastre și le-am compensat prin achiziționarea a 3.615 de certificate de protecție climatică pentru anul 2020. Cu ajutorul acestor certificate putem susține un proiect hidroenergetic al ONU în Uganda.

Gazele cu efect de seră sunt distribuite uniform în atmosferă. Acesta este motivul pentru care Protocolul de la Kyoto prevede că emisiile ar trebui evitate acolo unde costurile sunt cele mai economice. Pentru compensarea gazelor cu efect de seră am primit premiile de „companie neutră din punct de vedere climatic” și „produse neutre din punct de vedere climatic”.

  1. Ne selectăm cu atenție furnizorii

Utilizarea durabilă a materiilor prime corecte din punct de vedere ecologic este o prioritate la MEYER. De aceea, ne selectăm cu atenție furnizorii și, astfel, materialele pe care le prelucrăm în continuare.

Astfel, pantalonii noștri sunt:

  • Fabricați cu materiale testate pentru poluare
  • Fabricați în locuri de muncă sigure și responsabile social
  • Fabricați din plante prietenoase pentru mediu

Realitatea din ultimii ani ne arată că sustenabilitatea nu este o opțiune, ci a devenit o obligație pentru companiile responsabile. În plus, sustenabilitatea nu limitează rentabilitatea, așa cum se zvonește, ci este motorul de creștere pentru următorii câțiva ani, cheia pentru mai multe vânzări și profitabilitate. Din ce în ce mai mulți consumatori vor începe să facă achiziții responsabile și vor alege companiile care își produc hainele fără a afecta mediul înconjurător.

Ne mândrim cu faptul că gândim responsabil, sustenabil și pe termen lung, iar astfel asigurăm bunăstarea planetei, dar și a fiecăruia dintre noi.